Selecteer een pagina
Een goede start!

Een goede start

Even terug naar december 2019. Een maand vol feestdagen en (in onze familie) veeeeel verjaardagen staat weer voor de deur. Een hoop gezelligheid, en ik houd daar van! Mensen, kinderen, feestjes, muziek, lekker kletsen, lachen, spelletjes, drankje erbij en ik ben in mijn nopjes. Dus laat die decembermaand maar beginnen!

 

Al jaren vieren we oud en nieuw met vrienden uit de buurt. Onze kinderen zijn even oud en dat klikt heel goed. De meiden kunnen onafgebroken kletsen en tiktokken en de jongens zitten vol in het gamen of voetballen. En tussen het spelen door steken ze een rotje of fontein af (gelukkig was dat dit jaar voor het laatst) met de vaders. Ik vind dat vuurwerk echt helemaal niks. Maar daar wil ik het nu niet over hebben. De laatste jaren hebben wij een nieuwe traditie. We schrijven allemaal een briefje met onze wens en hoop voor het nieuwe jaar. Deze bergen we goed afgesloten op en een jaar later maken we, ook tijdens oud en nieuw, de pot open om te kijken wat er is uitgekomen. Een mooie manier van terugkijken, maar vooral vooruit kijken naar al die nieuwe kansen en doelen. Zoals elk jaar, en misschien voor anderen wel herkenbaar, schrijf ik weer op dat ik meer wil bewegen en hopelijk wat kilo’s kwijt raak. Dat laatste lukte de laatste maanden van 2019 best wel oke, maar het bewegen was steeds een dingetje. Want “ik ben zo druk”, “ik moet…”, “er is geen tijd”. En toch komt het weer op mijn briefje en in de pot.

In de eerste week van januari zie ik een post op facebook voorbij komen van Spaan PT. De sportclub waar ik ooit eens heerlijk maanden gesport heb. Ja, echt, en dat was super fijn! Terug naar die facebookpost. Ze beginnen een daily mile challenge. Vanaf 6 januari, vier weken lang, elke dag een mijl (1,6km) wandelen (of hardlopen). Zonder enige twijfel klik op “aanwezig”. Ik por nog wat vriendinnen op en mijn man Arjan sluit zich ook aan. Bam, ik zit in de “dialy mile challenge-groep”.
Vol goede moed begin ik 6 januari met die eerste mile. Met zo’n 18 minuten is die mile gelopen. Ja, ik heb voor wandelen gekozen. De dagen gaan voorbij en elke dag loop ik een heerlijke mile, soms wat langer, soms met de meiden, soms alleen en soms met Arjan. Lekker afwisselend en altijd lekker buiten, ook met de regen. Ook om 22:00uur ’s avonds nog even na een vergadering, want ik doe mee aan de challenge en dan mag je niet overslaan. Die stok achter de deur helpt mij echt.

Het laatste weekend van de challenge breekt aan en ik merk dat het echt een onderdeel van mijn dag is geworden. Huh? Dat is gek? Ik had toch nooit tijd voor wat meer beweging? Nou, niet dus! Het is gewoon een kwestie van doen. Even iets eerder van huis vertrekken als ik Jannah lopend van school ophaal. Of na mijn vergadering nog even samen een rondje in de buurt doen ’s avonds in plaats van op de bank te ploffen. Ik kan niet anders zeggen dan dat het heerlijk is! Dus stoppen? Dacht het niet, ik blijf lekker door wandelen.

Het lopen heeft me, naast lekker bewegen, nog meer gebracht. Namelijk iets meer rust in mijn hoofd. Mijn hoofd denkt namelijk veel, heel veel! Het lopen helpt me iets meer te ordenen. De eerste concrete stap hiervan is mijn gedachten maar weer eens op te gaan schrijven. Jaren geleden heb ik dat ook wel gedaan en vond het altijd heel leuk. Het is spannend, want zoveel mensen zoveel meningen. Maar ik vind het te leuk om niet te doen. Dus here we go!

2 Reacties

  1. Fokjelien

    Trots op je lief kind! Goed bezig 🤗

    Antwoord
  2. Anja Straathof

    Ha Dieuwke, Wat leuk om te lezen. Goed bezig, met hoofd en lijf! En tijdens het wandelen (en in mijn geval hardlopen of fietsen) komen de ideeen voor een nieuwe blog vanzelf . Nog een voordeel…

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *