Selecteer een pagina
Hardlopen of hart lopen?

Hardlopen of hart lopen?

Vandaag is de laatste schooldag voor Jannah, klaar voor groep 8. Het laatste jaar van de basisschool, zucht… Jenthe haalt zijn overgangsbewijs op, want de cijfers zijn natuurlijk al bekend via Magister. Op naar Mavo 2! Eindelijk vakantie! Heerlijk even lekker niks! Ondanks dat we al veel tijd samen hebben doorgebracht de laatste maanden, is het vooruitzicht van even niks wel heel erg fijn.

Gelukkig hoor ik het meer. We zijn niet de enigen die ontzettend veel behoefte hebben aan dat niks. Even geen “lesgeven”, even geen online meetings, even niks. Vakantieplannen omgegooid en gelukkig al weken geleden een top camping geboekt in Friesland. Aan het water, dus zwemmen, vissen en nog een keer zwemmen. Dat wordt genieten, ondanks de voorspelde regen. Dat zijn wij overigens wel gewend: kamperen in de regen. Voor degenen die ons niet zo goed kennen: als wij gaan kamperen, brengt dat bijna standaard regen met zich mee. Er zijn zelfs mensen die hun vakantie afstemmen op onze vakantie.

Dat is serieus waar! Vandaag bespeur ik een gevoel van weemoed bij mezelf. Ik kijk terug op afgelopen half jaar waar ontzettend veel gebeurd is. Maanden van thuis blijven. Volgens velen een “lockdown”, maar zo erg was het toch niet? Wel veel thuis blijven, maar in Nederland mochten we gelukkig gewoon boodschappen doen en de hond uitlaten. Wat bij, onder andere, mijn nichtje in Italië wel anders was. Maar door die eerste weken thuis blijven, hebben we onze Australische familie die in Nederland was helaas veel te weinig gezien. Weken waar ik ontzettend naar had uitgekeken, elkaar opzoeken. Leuke dingen doen en knuffelen vooral. Want wat had ik ze gemist na ze 4 en 7 jaar niet gezien te hebben. Covid19 gooide roet in het eten. Ik weet het, gezondheid boven alles! Daar sta ik ook absoluut 100% achter. Binnen de familie weten wij er alles van. Gezondheid en liefde zijn de basis. De basis van en voor alles.

En die basis, gezondheid en liefde, maakt het soms allemaal zo ingewikkeld. Want liefde is voor mij aanraken, knuffelen, familie en vrienden zien. Maar omdat het verstandig is, doen we dat niet. Met dichtbij familie gelukkig wel weer. Maar met mijn “gekozen” familie, onze lieve vrienden (want “Friends are the family you choose”), nog niet.


We zien elkaar wel op afstand, maar even een aai of knuffel zit er nog niet in. Terwijl we er allemaal zoveel behoefte aan hebben. We weten natuurlijk dat als je onbewust toch Covid19 bij je draagt en dat overdraagt, dat grote gevolgen kan hebben. Helemaal omdat we sinds kort voor Corona weten dat een van mijn BFF’s (van Jannah geleerd 😊) MS heeft. En dan kan de griep, en dus zeker die gevaarlijke Corona, teveel impact hebben. Dus afstand is geboden. En dat in de tijd dat je er juist wil zijn voor haar en haar gezin. Hoe doe je dat? Knuffelen op afstand is toch echt anders.

Vandaag heb ik iets geks gedaan, misschien wel onder invloed van mijn weemoedige gevoel. Ik heb me aangemeld voor MS Motion. Zondag 27 september ga ik hardlopen, oké het zal joggen worden. Ik weet dat voor velen hardlopen niks bijzonders is. Zeker 5 km zal een lachertje zijn voor de meesten. Maar ik doe niet aan hardlopen, ooit eens geprobeerd. Ik vond het echt vreselijk. Wandelen, fietsen, allemaal ontzettend fijn. Maar hardlopen, echt niet. Nu ga ik dus 5km soort van rennen binnen de 50 minuten, op zondag 27 september. Ik ga hardlopen met mijn hart, dus eigenlijk is het hart lopen ❤. Mijn virtuele knuffel voor mijn bestie, want alle beetjes helpen. Wil jij mij helpen en vooral het MS fonds steunen, neem dan een kijkje op deze pagina: https://www.msmotion.nl/actie/dieuwke

Ondertussen zijn mijn sportschoenen ingepakt voor vakantie om een begin te maken. Rennen tussen de regendruppels door, dat wordt een feest. Maar ik ga het zeker doen, want gezondheid en liefde is de basis van alles. Heb lief mensen, geniet van wat er is en leef!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *